Sfaturi pentru antreprenorii aflați la început de drum

20 iunie 2018

Pentru antreprenorii aflați la început de drum, lansarea unei afaceri poate însemna mari bătăi de cap. Înainte de a face acest pas trebuie să te documentezi bine, așa că, venim în ajutorul tău cu 15 sfaturi care te vor ajuta cu siguranță.

1. Asumă-ți riscuri

Una din cele mai interesante părți din a fi antreprenor este fiorul și bucuria de a vedea dacă funcționează ceva pregătit sau conceput de tine.

2. Folosește-te de cold e-mail-ing

Fă-o cu încredere! Încercă să vezi o oportunitate în orice. De multe ori, aceasta reprezintă singura cale de a ajunge la surse importante, fiind o tehnică la care apelează chiar și antreprenorii care nu dețin neapărat o afacere la început de drum.

3. Ține un jurnal cu toate ideile tale

Notează orice idee îți trece prin minte. Notând lucrurile pe care le gândești, le vei conștientiza mult mai bine și în acest fel vei fi mult mai aproape de a le pune în practică.

4. Fă networking

Un cerc social adecvat te poate ajuta să evoluezi mult mai repede. Networking-ul este una din cele mai eficiente metode de a lua contact cu oameni ce au mai multa experiență decât tine, care au ajuns deja la succesul dorit și de la care poți învăța.

5. Discută cu persoanele apropiate

Cu siguranță există persoane în viața ta care îți sunt alături tot timpul. Întâlnește-te cu acele persoane, discută și învață din parerile și ideile acestora.

6. Fii deschis către sfaturi

Ascultarea sfatului potrivit poate fi de mare valoare, atât pentru afacerea ta, cât și pentru viața personală.

7. Nu asculta orice sfat

Fii deschis și ascultă sfaturile celor din jur, însă ai grija să selectezi ceea ce este benefic pentru tine și pentru afacerea ta, ghidându-te după propriul instinct.

8. Lucrează cu oamenii care îți plac

Este foarte important să faci acest lucru. Dacă nu îți plac oamenii cu care lucrezi, nu vei reuși să îți maximizezi oportunitățile și să prosperi.

9. Deconectează-te

Atunci când îți place ceea ce faci și îți dorești din tot sufletul să obții cele mai bune rezultate, este ușor să te închizi într-o cameră și să lucrezi zi și noapte. Însă nu uita ca și creierul tău are nevoie de odihnă. Deconectarea îți reîmprospatează gândirea, lucru care poate fi necesar în rezolvarea unor probleme importante.

10. Ai grijă de sănătatea ta

Nu uita că sănătatea este cea mai importantă. Poți fi cea mai de succes persoană din lume, acest lucru nu va conta dacă nu ai parte de sănătate.

11. Învață în fecare zi

Antreprenoriatul presupune, pe lângă altele, rezolvarea multor probleme. Vei învăța cum să le faci față învățând câte ceva din lucrurile care și se întâmplă în fiecare zi.

12. Folosește LinkedIn

LinkedIn este un instrument foarte eficient în afaceri. Poți să socializezi cu aproape oricine, să citești postări interesante de pe bloguri și să îți scoți în evidență experiența și realizările prin intermediul profilului tău.

13. Citește orice

Dedică-ți o parte din timp pentru a citi bloguri, ziare, reviste, cărți. Poți citi și chestii care nu au neaparat legatură cu afacerea ta. Asta te va face să te simți mai inteligent, mai cultivat și, de ce nu, chiar mai atractiv.

14. Îndrăznește să ceri ajutor

Lasă deoparte mândria. Antreprenoriatul este dificil atunci când încerci să faci asta de unul singur. Cere ajutor. Oamenii vor respecta dorința ta de a învăța și de a fi umil. Vei fi surprins de ceea ce se poate întâmpla atunci când pui întrebări.

15. Nu renunța niciodată

Orice antreprenor, de-a lungul carierei sale, va avea parte atât de succes, cât și de esec. Dacă nu reușești cu o idee, pune în practică alta și mergi mai departe.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României