Averea din străinătate a României: 3 milioane de români plecaţi

07 iunie 2018

Un reportaj interesant realizat de ZF Live, legat de antreprenoriat acasă. Dacă doriți să deschideți o afacere în România, puteți obține până la 40.000 de euro fonduri europene nerambursabile 100% prin intermediul proiectului Diaspora ReSTART.

Despre proiectul Diaspora ReSTART

CNIPMMR implementează în perioada septembrie 2017 - august 2020 proiectul Diaspora ReSTART, în parteneriat cu ADR Nord-Est, Fundația C.A.E.S.A.R., Metodo Estudios Consultores și Global Commercium Development.

Proiectul are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora.

Astfel, cetățenii români care au domiciliul sau rezidența în străinătate de minimum 12 luni și doresc să își înființeze afaceri în regiunile mai puțin dezvoltate ale României (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest și Sud-Vest Oltenia) pot accesa ajutorul financiar nerambursabil în valoare maximă de 178.120 lei (echivalentul a 40.000 Euro la momentul depunerii proiectului), pot beneficia de programe de formare antreprenorială și de sprijin pentru înființarea afacerilor. În cadrul fiecărei întreprinderi înființate care va beneficia de ajutor financiar nerambursabil vor fi create cate cel puțin 2 locuri de muncă.

Acordarea ajutorului nerambursabil se va face în două tranșe:

1. O tranșă inițială de maximum 75% din valoarea sprijinului financiar nerambursabil aprobat în cadrul planului de afaceri și contractului de subvenție încheiat;

2. Tranșa finală, reprezentând diferența până la valoarea totală a sprijinului financiar nerambursabil, după ce beneficiarul face dovada că a realizat venituri de minimum 30% din valoarea tranșei inițiale.

În cadrul proiectului Diaspora ReSTART, vor fi finanțate 60 de noi afaceri și create minimum 120 de locuri de muncă.

Pentru informații suplimentare/înscriere, ne puteți contacta telefonic la 004.0740.404.411 sau pe e-mail la stefan.corcodel@smeprojects.ro.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României